Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό και θεωρώντας ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα προνομιούχο πεδίο ανάδειξης της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, της ευγενούς άμιλλας και της ανάδειξης της συνεργασίας ιδιαίτερα για τους νέους, συναντήθηκαν σήμερα στο χώρο του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας μαθητές από τα Γυμνάσια Κρεστένων, Μακρισίων, Λάλα και Αρχαίας Ολυμπίας και συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ με βασικό έπαθλο τη χαρά του παιχνιδιού, χωρίς νικητές και ηττημένους. .

Οι μαθητές και μαθήτριες ανέδειξαν τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, του αλτρουισμού, της αλληλοβοήθειας, την αποδοχή της διαφορετικότητας και ανέλαβαν πρωτοβουλίες οργάνωσης των αγώνων. Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκε συμβολικά ένα αναμνηστικό δίπλωμα με ένα κλαδί ελιάς. Στη διοργάνωση καθοριστική ήταν η συμβολή των εκπαιδευτικών και των τεσσάρων σχολείων τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ιδιαίτερη μνεία για τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής των σχολείων, την Μαρία Μπίρμπα, Φώτη Νικολόπουλο και Δημήτρη Ουστά των οποίων η βοήθεια ήταν πολύτιμη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο Άρη, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Χρυσανθακόπουλο Αντώνη, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γκούβα Πέτρο και το Μπούσδα Γιώργο μέλος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας καθώς επίσης και τους γονείς των μαθητών μας για την παρουσία τους και την ενθάρρυνση που μας παρείχαν για την ανάληψη και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον. Η βία δεν αποτελεί επιλογή. Το σχολείο οφείλει να διαμορφώσει πολίτες που θα χτίσουν ένα μέλλον με αναφορά στον άνθρωπο και την κοινωνία. Μέτρον πάντων άνθρωπος